17.03.2023

Національний Банк України запроваджує новий платіжний стандарт ISO 20022

З 1 квітня 2023 року Національний банк України впроваджує новий платіжний стандарт ISO 20022, який підвищить якість і ефективність обміну фінансовими повідомленнями.

ISO 20022 – це стандарт, який допоможе розширити функціонал Системи електронних платежів (СЕП) та адаптувати її до роботи з правилами Європейського Союзу. Стандарт впроваджується для платежів IBAN–IBAN та не розповсюджується на операції з цінними паперами, банківськими картами, торговими та конверсійними операціями.

З впровадженням цього стандарту відбудуться зміни в обслуговуванні клієнтів, зокрема:

  • Якщо у вкладників-фізичних осіб дата повернення вкладу, виплати відсотків, автопролонгації припадає на святковий, вихідний або неробочий день, Банк вправі виконати свої зобов’язання щодо повернення вкладу та виплати нарахованих за вкладом процентів або здійснити автопролонгацію у такий день.

Змінюється підхід до обробки платежів в UKRSIB online:

  • платежі по IBAN будуть опрацьовуватися з 08:30 до 24:00;

  • змінюється набір реквізитів. Платіжні документи замінюються на платіжні інструкції та, окрім платника і отримувача, з’являться нові учасники платежу: фактичний платник, фактичний отримувач, ініціатор.

Докладніше про зміни можна дізнатися на сайті Національного Банку України за посиланням.

Докладну інформація про зміни для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб UKRSIBBANK BNP Paribas Group читайте за посиланням.

У разі виникнення запитань, потрібно звертатися до контакт-центру:

  • 729 — безкоштовно з мобільних в межах України;
  • 0 800 505 800 — безкоштовно в межах України;
  • 380 44 298 82 90 — для міжнародних дзвінків, вартість дзвінка згідно тарифів оператора мобільного або телефонного зв’язку.

Поділитися сторінкою: