14.12.2020

2000 жінок зареєструвалися і відвідали безкоштовні онлайн-семінарів «Women in business» від UKRSIBBANK

Понад 2000 жінок зареєструвалися і відвідали п’ять безкоштовних онлайн-семінарів «Women in business» від UKRSIBBANK BNP Paribas Group у листопаді та грудні цього року.

Слідуючи принципам сталого розвитку та підтримуючи гендерний баланс у бізнесі, банк вже другий рік поспіль проводить семінари для жінок, які хочуть розпочати свій бізнес або вивести його на новий якісний рівень. Для цього банк запрошує експертів ринку та організовує заходи, цікаві та корисні для всіх, хто прагне професійного розвитку, хоче отримати нові знання чи посилити свою експертність. Цього року банк провів низку семінарів на актуальні теми для розвитку бізнесу: управління компанією – сучасні тенденції, підходи, масштабування бізнесу у нових реаліях, інтернет-маркетинг – чи є життя без цифрової мережі, розвиток бізнесу та баланс в особистому житті. Через пандемію усі заходи проходили онлайн.

На сьогодні в Україні жінки є власницями та керівницями лише 25−26% компаній малого та середнього бізнесу. Це відповідає світовим показникам. Утім, міжнародні дослідження стверджують, що цього недостатньо. Адже гендерний баланс у бізнесі допомагає краще розуміти потреби ринку, у великих організаціях сприяє якіснішому процесу прийняття рішень, тож у підсумку професійні навички жінок, їхні психологічні особливості та вміння як підприємців сприяють активному розвитку економіки країни.

За опитуваннями, в Україні майже 70% жінок кажуть, що надали б перевагу власній справі, ніж бути найманим працівником. Але їх зупиняє недостатність знань в галузі управління, стратегічного планування, маркетингу, впевненості, що можна поєднати бізнес та виховання дітей, обережне ставлення до ризику, а також недоступність фінансів.

«UKRSIBBANK запровадив програму Women in Business ще минулого року, щоб допомогти жінкам розвивати свій підприємницький потенціал, аби вони використовували свій талант, навички, творчий підхід заради кращого майбутнього як свого, так і економіки України загалом. Адже історія знає чимало яскравих прикладів, коли талановиті підприємниці досягали успіху в бізнесі, починаючи лише з ідеї і бажання розвиватися — розповідає Яніна Ольховська, директор з питань комунікацій, корпоративної соціальної відповідальності та залученості UKRSIBBANK BNP Paribas Group. — Кількість реєстрацій на наші семінари та позитивні відгуки надихають нас продовжувати проєкт і ми вже маємо амбітні плани розвитку програми Women in Business наступного року».

Як частина міжнародної фінансової Групи BNP Paribas UKRSIBBANK є активним промоутером сталого розвитку, у тому числі ідеї гендерної рівності. Підтримуючи різні соціально важливі заходи, банк прагне допомогти жінкам сміливо робити перші кроки в бізнесі, а також розвивати свою справу, виводити її на новий рівень прибутку.

Нагадаємо, цьому році Глобальний Договір ООН в Україні включив програму банку «Women in business» до Добровільного національного огляду щодо прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку.

Поділитися сторінкою: